رئیس اداره دامپزشکی مرند در گفت و گو با خبرنگار ان با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه جلوگیری از شیوع تب برفکی و مبارزه با آن گفت : از سوی سازمان دامپزشکی استان آذر بایجانشرقی ۲۰۰ هزار دوز واکسن دام سبک و ۱۲ هزار دوز واکسن دام سنگین جهت واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی در اختیار اداره دامپزشکی این شهرستان قرار داده بود که ۱۹۰ هزار راس دام سبک و ۱۱ هزار راس دام سنگین علیه این بیماری واکسینه شده اند .
رضا رضامندی در ادامه خاطر نشان کرد اجرای این طرح تا نیمه نخست خرداد ادامه می یابد ،گفت: تا زمان پایان اجرای این طرح، تمام جمعیت دامی شهرستان واکسینه خواهد شد.
رضامندی اضافه کرد: تاکنون در شهرستان مرند ۲۳۰ راس دام در اثر ابتلا به بیماری تب برفکی تلف شده اند.
رئیس دامپزشکی شهرستان مرند افزود: عوامل انسانی و کارشناسان دامپزشکی به شدت روستاها را رصد می کنند و نمونه برداری های لازم از این بیماری انجام شده است.
وی به دامداران توصیه کرد برای جلوگیری از ابتلای دام های خود به بیماری تب برفکی، در واکسیناسیون دام ها با ماموران شبکه دامپزشکی همکاری کرده و در صورت مشاهده علائم بیماری، ضمن جداسازی دام ها، مراتب را به دامپزشکی اطلاع دهند.
رئیس اداره دامپزشکی مرند همچنین ، واکسیناسیون را یکی از موثرترین راه برای کنترل و پیشگیری از شیوع این بیماری عنوان و اظهار کرد: حمل و نقل غیر بهداشتی دام و تامین از مناطق آلوده موجب گسترش بیماری تب برفکی می شود.
شهرستان مرند دارای ۲۵ هزار راس دام سنگین و ۳۰۰ هزار راس دام سبک است و سالانه بیش از ۳۶ هزار تن شیر و سه هزار تن گوشت قرمز از واحدهای دامداری صنعتی و سنتی این شهرستان استحصال می شود.
تب برفکی چه نوع بیماری است ؟
تب برفکی یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم از جمله گاو اهلی و اعضای خانواد ٴه گاوسانان میشود.
این ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت دو تا سه روز تب شدید ایجاد کرده و متعاقباً تاولهایی در داخل دهان و روی پا ظاهر میشود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود.
این بیماری بسیار واگیردار است و قطرات آئروسل دفع شده از حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی موجب گسترش بیماری میشوند. این بیماری بهعنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب میشود.
کنترل بیماری منوط به واکسیناسیون، مراقبت شدید نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه کردن حیوانات مبتلا، اعمال محدودیت در خرید و فروش حیوانات و گاهی معدوم کردن میلیونها رأس دام است. گاو، گاو میش، گوسفند، بز، خوک، گوزن و آهو به بیماری تب برفکی حساس هستند. فیل، جوجه تیغی و لاما نسبت به بیماری مقاومت بیشتری داشته و در صورت ابتلا علائم خفیف بروز داده و بیماری را به حیوانات دیگر منتقل نمیکنند.